Bij elk nieuw jaar horen nieuwe trends. Terwijl sommige van deze trends slechts een flits zijn, hebben andere meer blijvende kracht. 2023 wordt een jaar van creatieve verkenning en het verleggen van grenzen.

Als u vooruit wilt blijven lopen, zijn hier zeven creatieve trends waarvan u op de hoogte moet zijn. Deze trends hebben betrekking op verschillende media, van mode tot kunst en reclame. Dus of je nu een kunstenaar, ontwerper of gewoon iemand bent die op de hoogte wil blijven van de laatste trends, lees verder!

Duurzame ontwerptrends

In de wereld van mode en design zijn er altijd nieuwe trends om bij te houden. Maar de komende jaren zijn er een paar trends die belangrijker zullen zijn dan ooit tevoren. Deze trends zijn gericht op duurzaamheid en milieubewustzijn.

Slow fashion is zo’n trend. Dit is het idee om kleding te kiezen die gemaakt is om lang mee te gaan, in plaats van goedkope stukken te kopen die maar een paar keer worden gedragen voordat ze worden weggegooid. Het gaat erom kleding te kopen die je persoonlijke stijl weerspiegelt, in plaats van de laatste trends te volgen.

Duurzaamheid is ook een belangrijke factor in veel andere opkomende designtrends, zoals upcycling en hergebruik. Hierbij worden gerecyclede materialen gebruikt of worden nieuwe manieren gevonden om oude materialen te gebruiken om iets nieuws te creëren. Dit is een geweldige manier om afval te verminderen en het milieu te helpen.

Bleek en gedempt kleurenpalet

Trendy, levendige kleuren zijn zo vorig jaar. Dit jaar is de stemming veel ingetogener, met de nadruk op bleek en gedempt kleurenpalet. Denk aan verwassen blauw, grijs en bruin. Deze look is perfect om een rustige en ontspannen sfeer te creëren.

Als u op zoek bent naar een update van uw interieur of garderobe, is dit zeker de trend om in de gaten te houden. Pas alleen op dat je niet te ver gaat en eindigt met een sombere look!

De opkomst van natuurlijke materialen

In 2023 kun je verwachten dat meer natuurlijke materialen op creatieve manieren worden gebruikt.

Deze trend zie je overal in huis, waarbij huiseigenaren kiezen voor materialen als bamboe, kurk en steen. Deze materialen zijn niet alleen duurzaam, maar hebben ook een unieke uitstraling die perfect is voor moderne woningen.

Ook in de mode en bij het ontwerp van meubels en andere huisdecoraties worden steeds meer natuurlijke vezels gebruikt. Deze vezels zijn niet alleen mooi, maar hebben ook een aantal gezondheidsvoordelen, waardoor ze een populaire keuze zijn voor mensen die een duurzamere levensstijl nastreven.

Op kunst geïnspireerde decoratie

Kunstinspirerende decoratie is een trend die veel wordt gezien in 2023. Omdat mensen steeds meer bereid zijn om hun kamers creatief te ontwerpen, is deze trend ontstaan.

Deze trend draait voornamelijk om het opnemen van kunstwerken in je decoratie. Denk aan schilderijen aan de muur, kleurrijke wandkleden, zelfgemaakte fotolijsten met vintage foto’s etc. Door je interieur met kunstwerken te verrijken, creëer je een unieke en persoonlijke sfeer in huis waar je volop van geniet.

Als je echt van deze trend wilt genieten, moet je je abonneren op galerijen en musea en waar mogelijk keuze maken voor kunstenaars die nog niet zo bekend zijn. Daardoor wordt het ontwerp van jouw interieur écht persoonlijk en origineel!

Modern minimalisme

Modern minimalisme is een trend die al een tijdje gaande is. Het heeft betrekking op ruimtes die worden ingericht met een verfijnde, kalme en geruststellende aanblik. Het idee hierachter is om te focussen op de essentie en eenvoud door scherpe lijnen, rustige paletten en haalbare stukken toe te voegen.

Voor een moderne minimalistische look, combineer je neutrale tonen met strakke lijnen, minimalistische stukken en uitsparingen in je ontwerp. Kies de stukken die je wilt focussen aan de hand van hun vorm, texturen en kleuren. Dit helpt om de ruimte georganiseerd te houden terwijl je toch variatie en esthetiek behoudt. Het doel is om alles wat overbodig is weg te laten, zodat alleen datgene blijft wat je nodig hebt om thuis te voelen.

Statement behang

Statement behang is een trend die in 2023 grote vlucht zal nemen. Maar wat is statement behang? Het is precies wat het klinkt als: muurbehang met een statement. Muurbehang met gedurfde kleuren, dessins en prints waarmee je je huis in een oogwenk opfleurt.

Deze trend gaat over het creëren van een unieke omgeving die bij jouw persoonlijkheid en levensstijl past. Met statement-muren kun je subtiele hints geven over jouw stijl en waarden door de juiste prints te kiezen – of je nu houdt van bloemenprints of meer minimalistische ontwerpen.

Statemenmuurbehang kan ook worden gecombineerd met andere elementen om ervoor te zorgen dat er een evenwichtige omgeving wordt gecreëerd, met perfect combineerbare kleuren, meubelstukken en accessoires. Wil je leren hoe je deze trend kunt toepassen in jouw interieur? Bekijk dan ons laatste artikel over statement-muren!

Creatieve verlichtingsideeën

Creatieve verlichtingsideeën zijn een trend die je in 2023 nodig hebt om je te onderscheiden. Deze trends omvatten alles van kaarsenlampen en opknoping versieringen tot moderne en abstracte ontwerpen voor binnenverlichting. Creatieve verlichtingsontwerpen geven kamer of kantoor een unieke, levendige look die moeilijk is vast te leggen, hoewel het leuk is om te zien en te ervaren.

Gekleurd licht is ook een creatieve verlichtingstrend om te proberen. Je kunt veel verschillende soorten gekleurd licht krijgen, dus je hebt de mogelijkheid om jouw ruimte op eenvoudige wijze aan te passen of grootser uit te pakken met gloednieuwe technologie zoals LED-strips of lichttherapielampen. Experimenteer met verschillende kleuren, temperaturen en sterktes voor een unieke atmosfeer die bij jouw stijl past.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.