Stel je voor dat je een grafisch ontwerper bent in 2023. Je hebt net een project toegewezen gekregen voor een nieuwe startup. Ze hebben een logo en wat marketingmateriaal nodig. Je bent enthousiast omdat je weet dat dit je kans is om je vaardigheden te tonen.

Maar dan besef je dat je niet de juiste lettertypes hebt om te gebruiken in je ontwerp. Je zoekt even op Google, maar de opties zijn overweldigend. Er zijn zoveel verschillende lettertypes, en het is moeilijk om te weten welke over een paar jaar populair zullen zijn.

Maak je geen zorgen, wij dekken je. We hebben een lijst samengesteld van de 40 lettertypes die in 2023 populair zullen zijn. Dus lees verder, en begin met ontwerpen!

Welke stijltrends zullen 2023 bepalen?

Wat zullen de trends zijn in 2023? Welke lettertypes zullen populair zijn bij ontwerpers?

Er is niet één definitief antwoord op deze vraag. Er zijn echter een paar trends die waarschijnlijk invloed zullen hebben.

Eén trend is de toenemende populariteit van natuurlijke en handgetekende lettertypes. Deze lettertypes hebben een warme en informele uitstraling, waardoor ze perfect zijn voor projecten die een persoonlijke toets nodig hebben. Ze zijn ook uitstekend geschikt voor ontwerpen die vriendelijk en toegankelijk moeten zijn.

Een andere trend is het toenemende gebruik van creatieve lettertypes. Deze lettertypes zijn perfect voor projecten die een meer grillige of speelse uitstraling vereisen. Ze kunnen worden gebruikt om extra persoonlijkheid en energie toe te voegen aan elk ontwerp.

Welke trend u ook volgt, zorg ervoor dat u lettertypes kiest die passen bij uw project en uw doelgroep. Het juiste lettertype kan het verschil maken tussen een goed en een geweldig ontwerp.

Populaire schreefloze lettertypes voor 2023

Het is tijd om uw ontwerpprojecten voor 2023 te gaan plannen, en wij zijn er om u te helpen de concurrentie voor te blijven.

Om je projecten een voorsprong te geven, kun je overwegen een van deze 40 populaire schreefloze lettertypes te gebruiken. Deze lettertypes zijn allemaal favoriet bij professionele ontwerpers, en ze zorgen ervoor dat je werk er gepolijst en stijlvol uitziet.

Enkele van onze favoriete schreefloze lettertypes voor 2023 zijn Arial, Helvetica, Calibri en Gill Sans. Maar er zijn genoeg andere geweldige lettertypes om uit te kiezen, dus zorg ervoor dat je alle opties verkent.

Gebruik deze lettertypes voor verbluffende visuele ontwerpen, duidelijke en beknopte tekst en alles daartussenin. Met zo’n verscheidenheid aan opties vind je zeker het perfecte lettertype voor je volgende project.

Prachtige moderne serifs voor alle gelegenheden

Binnenkort zullen de meeste ontwerpers kiezen voor een van deze prachtige moderne serifs in hun werk. Deze fonts hebben alles wat je nodig hebt om je creativiteit de vrijheid te geven die het verdient.

Of je nu een professionele ontwerper bent of gewoon iets leuks wilt dood met je teksten, er is een moderne serif die bij je past. Ze zijn ideaal voor alle gelegenheden, van formele documenten tot persoonlijke brieven. Kies de juiste lettertype en maak indruk op iedereen die je ontmoet.

Leuke en funky lettertypes om je ontwerpen op te leuken

Het jaar 2023 zal een plek zijn waarin creativiteit en unieke ontwerpen samenkomen met behulp van de nieuwe fonttrends. Wat voor leuke lettertypes kun je verwachten? Nou, er zijn een paar opties die absoluut de moeite waard zijn om te proberen.

Laten we beginnen met quirk fonts. Eigenzinnige lettertypes creëren energie en beweging in je ontwerp, dus als je iets wilt dat tegen de stroom in gaat, is dit absoluut het font voor jou. Er zal ook het Cozy Font optreden: terwijl het quirk font energie toevoegt, voegt het Cozy Font warmte toe door de san-serif letters te combineren met italic cursieve designs. En als je echt uit wil blinken in 2023, moet je ook eens kijken naar Cool Heights Fonts. Deze lettertypen combineren schreefloze letters met hoge punten voor een hoogst moderne en edgy look.

Kortom, wees klaar voor 2021 om kennis te maken met de coolste fonts!

Balans tussen stijl en leesbaarheid met Web Fonts

Een andere laatste trend in lettertypen is het gebruik van webfonts in logo’s en creatieve ontwerpen. Fonts gemaakt voor het internet combineren stijl en leesbaarheid – iets dat eerder niet mogelijk was met offline lettertypen.

Webfonts zijn voor alle soorten gebruikers, de liefhebber die zijn bloggerelateerde tekst stijlvol wil laten uitkomen, de e-commerce-website die zijn aanbod wil bevorderen, of de ontwerper die een logo wil creëren met een duidelijke identiteit. Het voordeel is dat webfonts, wanneer ze op uw website worden geïmplementeerd, overal kunnen worden weergegeven zoals u het bedoeld had.

Als je op zoek bent naar fonts voor je volgende project, bekijk dan de top 40 fonts van 2023! De meest populaire fonts sluiten aan bij recente trends en combineren stijl en leesbaarheid waardoor ze perfect zijn om toe te passen op websites.

Een statement maken met klassieke scriptlettertypes

Als je op zoek bent naar een lettertype dat echt opvalt, dan zijn klassieke scriptlettertypes een perfecte optie. Deze stijlen maken gebruik van versleten uitstralingen die het gevoel van nostalgie creëren en kunnen worden gebruikt voor alles, van logo’s tot flyers. Een voorbeeld hiervan is de voorgestelde ‘Millhouse’ font, die teruggaat tot de jaren 1930.

Een andere populaire klassieke scriptletter is ‘Helvetica Neue’, ontworpen door Max Miedinger in 1957. Het is een modern lettertype met strakke lijnen dat perfect werkt voor allerlei soorten ontwerpopdrachten. Wat maakt dit lettertype zo populair? De afgestompte hoeken en ligaties helpen om het klassieke gevoel te behouden, terwijl de duidelijkheid ervoor zorgt dat de letters duidelijk en leesbaar zijn – wat perfect is voor alle zakelijke projecten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.