Het is moeilijk te geloven, maar we zijn al over de helft van 2022. Nu het jaar ten einde loopt, is het tijd om enkele van de grootste verpakkingstrends van het jaar tot nu toe te bekijken.

Veel van deze trends zijn voortzettingen van populaire trends van eerder in het decennium, terwijl andere volledig nieuw zijn. Hoe dan ook, al deze trends zijn de moeite waard om in de gaten te houden nu we de tweede helft van 2022 ingaan. Dus zonder verder oponthoud, laten we eens kijken naar de grootste verpakkingstrends van 2022 tot nu toe!

Duurzaamheid: hoe milieuvriendelijke verpakkingen het spel veranderen

Duurzaamheid is een van de grootste verpakkingstrends van 2022, en het is geen verrassing waarom. Consumenten zijn zich meer dan ooit bewust van hun impact op het milieu, en ze zijn op zoek naar merken die hun waarden delen.

Als gevolg daarvan worden duurzame verpakkingen steeds populairder. Het is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook economisch en praktisch. Sommige duurzame verpakkingsoplossingen omvatten het gebruik van gerecycleerde materialen, biologisch afbreekbare materialen of plantaardige materialen.

Een andere grote trend in verpakkingsontwerp is de beweging naar minimalisme. Consumenten hebben genoeg van onoverzichtelijke, drukke verpakkingen die moeilijk te lezen zijn. In plaats daarvan neigen ze naar eenvoudige ontwerpen die het product voor zichzelf laten spreken.

Deze trend is vooral zichtbaar in verpakkingen voor voeding en dranken. Merken dumpen de traditionele etiketten ten gunste van strakke, minimalistische ontwerpen die de ingrediënten en voedingsinformatie van het product benadrukken.

Responsief verpakkingsontwerp: Zich aanpassen aan verschillende vormen en maten

Ontwerpers van verpakkingen moeten tegenwoordig heel veel kunnen. Ze moeten in staat zijn hun ontwerp aan te passen aan verschillende vormen en maten. Dit wordt verantwoordelijk verpakkingsontwerp genoemd.

Het ontwerpen van verpakkingen die zich aanpassen aan de vorm en maat van het product wordt steeds belangrijker. Consumenten verwachten dat ze producten kunnen kopen in alle soorten en maten, en ze verwachten dat er ook een passende verpakking bij is.

Ontwerpers moeten dus creatief zijn en snel kunnen reageren op nieuwe trends. Ze moeten in staat zijn om verschillende vormen en maten te bedienen, zodat iedere consument kan genieten van het product dat hij of zij wil kopen.

Augmented Reality en innovatieve technologie in verpakkingsontwerp

Augmented reality wordt de komende jaren een enorme trend in verpakkingsontwerp. Met AR kun je een interactieve ervaring creëren met je verpakking. Je kunt het bijvoorbeeld zo maken dat wanneer klanten de verpakking scannen met hun telefoon, ze een video of animatie te zien krijgen van hoe het product werkt.

Dit is een geweldige manier om klanten te betrekken en ze te laten zien waar je product over gaat. Het is ook een geweldige manier om de innovatie en creativiteit van uw merk te laten zien. Andere innovatieve technologieën die we zien bij het ontwerpen van verpakkingen zijn hologrammen en 3D-printing.

Gepersonaliseerde verpakkingen voor merkloyaliteit

Personaliseer uw verpakking om een emotionele band met klanten te creëren, merkloyaliteit op te bouwen en uw product te laten opvallen. Consumenten verwachten dat hun koopervaring voor hen op maat wordt gemaakt en personalisering is de sleutel om die band tot stand te brengen.

U kunt uw verpakking op verschillende manieren aanpassen. Van het formaat van de doos of zak tot aangepaste bedrukte ontwerpen die uw merkwaarden weerspiegelen, u kunt een unieke klantervaring creëren. U kunt zelfs verder gaan dan basisaanpassing en aanpasbare elementen aanbieden, zoals verwisselbare bandjes of handvatten, en stickers waarmee klanten hun eigen persoonlijke toets kunnen toevoegen.

Bovendien kunt u met digitale druktechnieken zoals direct-to-substrate printing complexe ontwerpen afdrukken op vrijwel elk substraat met onbeperkte kleuren voor maximale aanpassingsmogelijkheden. Deze technologie maakt het ook gemakkelijker en sneller om nieuwe ontwerpen te maken zonder veel te hoeven investeren in extra mallen of gereedschap.

Een gepersonaliseerde verpakking is een effectieve manier om klanten te binden en loyaliteit op te bouwen – iets wat in 2022 net zo belangrijk zal zijn als nu.

Meerlagige verpakkingen voor maximale bescherming

Verpakkingen voor hoogwaardige producten vereisen extra bescherming om te voorkomen dat ze beschadigd raken of kapotgaan tijdens transport. En hier is waar meerlagige verpakkingen zoals dozen met kartonnen schuim en kunststof schuim in het spel komen.

Door meerdere lagen te combineren, zoals een dun stukje karton met een laag polystyreenschuim in het midden en een plastic folie eromheen, wordt een beschermend pakket gecreëerd dat alle producten veilig houdt. Uiteindelijk betekent dit dat producten die op deze manier verpakt zijn, aanzienlijk minder schade oplopen tijdens transport en gebruik – wat de algehele duurzaamheid van productverpakking verbetert.

Creatieve graphics met krachtige kleuren en texturen

Hoe kunt u opvallen in het gangpad? Onderzoek toont aan dat consumenten meer beslissen op basis van hun ogen, daarom moet het visuele ontwerp van een verpakking eruit springen. Een goede manier om dit te bereiken is door creatieve graphics met krachtige kleuren en texturen te gebruiken.

Consumenten worden steeds meer aangetrokken door productverpakkingen die echt levensecht en uniek zijn. 3D-effectafdrukken, opvallende kleurencombinaties en gedurfde lettertypes trekken de aandacht en creëren een visuele ervaring die mensen interesseert. Bovendien betrekken deze elementen de consument bij de verpakking waardoor ze meer geneigd zijn om te proberen wat erin zit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.